Un logo este o imagine, un text, o formă geometrică sau o combinație dintre cele trei care ne ajută sa identificăm brand-urile care ne plac. Dar cu siguranță este mult mai mult decât atât!
Un logo bun este piatra de temelie a brand-ului tău, îl ajută pe client să înțeleagă cine ești, cu ce te ocupi și care sunt valorile tale. O mare responsabilitate pentru o imagine așa de mică!
Care este scopul unui logo?
Scopul unui logo nu este unul doar estetic, de a arăta bine, el este și o unealtă strategică într-un business prosper și are diverse scopuri.
- Stabilește o primă impresie și apoi invită clientul să interacționeze cu brand-ul tău
- Te ajută să creezi o identitate de brand
- Este un simbol cu ajutorul căruia clienții ulterior te pot identifica
- Te diferențiază de competiție
- Încurajează loialitatea față de brand-ul tău
Care sunt componentele unui logo?
Deoarece nu există un răspuns definitiv în crearea logo-urilor, putem distinge câteva elemente comune pe care logo-urile le au în compoziția lor:
1. Elemente tipografice
În general,toate logo-urile conțin elemente tipografice. Acestea pot varia de la o simplă inițială, o combinație de două sau trei litere (în stil monogramă) și numele complet al unui proiect.
2. Imagine
Adesea elementele tipografice sunt însoțite de simboluri sau icon-uri. Acestea pot fi reprezentate, compuse din elemente geometrice abstracte sau imagini figurative. În anumite cazuri, logo-urile includ și elemente decorative precum linia sau punctul, elemente care ajută la evidențierea anumitor aspecte sau la echilibrarea imaginii.
Logo-ul Action Cinema conține elementul tipografic (text) și un simbol geometric care ilustrează un peisaj din natură pe o peliculă cinematografică.
3. Culoare
În sprijinul formelor vine culoarea care nu are doar un aspect estetic, ci ajută în comunicarea mesajului. Culoarea poate comunica publicului dacă ești serios, prietenos, inovator, în trend sau clasic.
Logo-ul poate să conțină o singură culoare sau mai multe, dar recomandarea mea este să te limitezi la cel mult trei. Aceste culori se vor regăsi mai târziu și în materialele de branding care te vor reprezenta.
Logo-ul 360home conține trei culori care te îndeamnă să te gandești la o locuință curată, intimă dar și la o afacere inovatoare si îndrăzneață.
4. Sloganul
Sloganul este în cele mai multe cazuri așezat sub logo și conține un cuvânt sau o frază scurtă care să capteze atenția privitorului și să clarifice cu ce te ocupi.
Nu este obligatoriu ca orice logo să aibă un slogan dar este bine de luat în considerare, mai ales atunci când simbolul tău este unul abstract. Un slogan poate comunica valorile într-un mod mai simplu.
Cum te poate ajuta un logo să ieși in evidență?
Poate că cel mai important rol al unui logo este acela de a oferi afacerii tale un simbol unic care să te diferențeze de competiție. Înainte de a gândi un logo pentru proiectul tău studiază cu atenție cum arată competiția pentru a te poziționa și diferenția față de ea, dar în același timp nu încerca să fi foarte diferit așa încât potențialii clienți să nu înțeleagă brand-ul tău.
Logo-ul este un impact vizual care reamintește clientului ca exiști! Cu alte cuvinte logo-ul poate crea o asociere vizuală puternică cu afacerea ta, iar această asociere îl ajută pe client să îsi reamintească de brandul tău atunci când are nevoie.
Un exemplu bun în acest caz sunt logo-urile Nike sau McDonalds. Aceste logo-uri sunt unice și le-ai recunoaște oriunde fără ca numele lor să fie afișate, iar asta dovedește că logo-ul este o parte centrală, de mare impact a identitații unei afaceri prospere.
Sper că acest articol te-a ajutat și că ai o înțelegere mai clară a ceea ce este un logo, importanța acestuia și rolul pe care îl joacă în imaginea de ansamblu a afacerii tale. Acum că înțelegi nevoia unui logo cu impact, profesional și care sa te diferențieze de competiție, putem lua legătura în secțiunea contact.